Lean Startup

Asset-1@4x-252x300 (1) 2

Rådgivning i Lean Startup

Lean Startup omtales som den nye «gullstandarden» innen utvikling og innovasjon i Silicon Valley etter boken til Eric Ries «The Lean Startup» ble utgitt i 2011. Boken er pensum på flere MBA programmer og havnet på New York Times bestselgerliste. Ries er per i dag Entrepreneur in residence på Harvard Business School.

Filosofien bygger på Agile software development teoretikeren Kent Becks’ arbeid. Videre er det basert på Lean Manufacturing, Design thinking og Steve Blanks’ customer development process.

I tillegg til et solid fotfeste i günder-­ og høyteknologimiljøet har også den Amerikanske regjeringen begynt å ta i bruk mange av ideene basert på Lean Startup. Ries har også jobbet med den tidligere Chief Technology Officers of the United States ­ Aneesh Chopra og Todd Park henholdsvis for å implementere aspekter av Lean Startup modellen i regjeringen, særlig med hensyn til å forstå forbrukernes etterspørsel.

Selv om metoden er assosiert med høyteknologi startups i USA gjelder disse prinsippene universelt – uansett hvilken bransje man er i. Det er derfor Lean Startup har fått så stor oppmerksomhet internasjonalt.

«På samme måte som den italienske matematikeren og munken Luca Pacioli oppfant dobbelt bokholderi i 1494 representerer The Lean Startup en fundamental endring i hvordan selskaper er nødt til å operere idag».

The Economist Magazine; A Cambrian Moment – Special Report on Tech Startups. 18. januar 2014.
Vi utdyper gjerne konseptet gjennom en uforpliktende prat. Ring oss eller send en e-post.

 

Kurs i Lean Startup