Praktisk informasjon

Dato:23. aug, 2017
Varighet:1 dag
Sted:Oslo
Pris:4 900 NOK
Påmelding

Kursbeskrivelse

På denne grunnleggende workshopen lærer du den anerkjente Lean Startup-metodikken ved å konkurrere i det kritikerroste, sosiale og analoge brettspillet Playing Lean.

Playing Lean: Læringsverktøy
I tillegg til å være et pedagogisk brettspill for endringsagenter som ønsker å lære andre om Lean Startup-metodikken, bruker Playing Lean klassiske spillmekanikker til å tenne konkurranseinstinktet. Konseptet har tatt inspirasjon fra Eric Ries’ The Lean Startup, og blitt utviklet i samarbeid med Ash Maurya, forfatteren av den internasjonalt kjente og anvendte Running Lean.

Spillmekanismer
Spillet går ut på disponere ressursene sine best mulig. Gjennom spillet må man gjøre research på potensielle kunder, utvikle et produkt ved å bygge og fjerne egenskaper, og selge produktet sitt til stadig større kundegrupper. Vinneren er det laget som først får solgt produktet sitt til massemarkedet.

I løpet av spillet får en kjenne på valgets kvaler når ressurser ikke strekker til, når eksperimenter ikke gir det resultatet man hadde forventet, og merke hvor små marginer det kan være mellom å vinne massemarkedet og å tape til en konkurrent.

 

event_note

Agenda

0900 – Start

  • Introduksjon til Lean Startup
  • Lean-spill

1300 – 1400 Lunsj

  • Refleksjon
  • Eksperiment design

1600 – Avslutning

 

playlist_add_check

Etter endt kurs vil du kunne:

  • Rammeverket av begreper som Lean Startup metodikken bygger på
  • De fire utviklingsnivåene en bør forholde seg til med nye produkter og tjenester
  • Hvordan sette sammen et eksperiment
  • Hvilke type eksperiment passer best til forskjellige målgrupper
  • Hvilke psykologiske fallgruver en innovatør bør være bevisst på.

 

my_location

Målgruppe

Dette kurset krever ingen forkunnskaper og er for ledere og medarbeidere som trenger et innføringskurs og beslutningsgrunnlag for å implementere Lean Startup.

 

Kursmateriell

Det vil bli utdelt kompendium ved oppstart av kurset og det kan noteres direkte i dette heftet.

 

Tilbakemelding fra kursdeltakere

Playing Lean er et fantastisk verktøy for å forstå kjernen i Lean Startup: Det gir grunnlag for en god diskusjon og for å sette teori ut i praksis. Jeg anbefaler Playing Lean på det varmeste.
Caspar M Lund, Senior Business Developer, BTO